Arnavutköy Waffle & Kumpir
Diğer Yazılar

13 Ağustos 2023, 16:51

0 Yorum

355 Okuma

Cappucino | Eşsiz Lezzet

13 Ağustos 2023, 16:51

0 Yorum

437 Okuma

Arnavutköy Waffle & Kumpir Sizleri Bekliyor…

13 Ağustos 2023, 16:35

0 Yorum

320 Okuma

Lezzetli Waffle’ın Püf Noktaları
Lezzetli Waffle’ın Püf Noktaları
13
Ağu
320 Okuma 0 Yorum
Lezzetli Waffle’ın Püf Noktaları

Evde Lezzetli Waffle Nasıl Yaparım?

Aslında evde waffle yapmak kolaydır. Hem de üzerine canınızın istediği ve evde olan malzemelerden arzu ettiğiniz miktarda ekleyip istemediklerinizi çıkarabilme şansınız da var.

Evinizin konforunda, ağzınızın tadına uygun bir waffle hazırlamak için işe öncelikle ihtiyaç duyacağınız malzemeleri sıralamakla başlayalım.

Bu doğrultuda 1 adet yumurta, 150 gram un, Pudra Şekeri, Hamur Kabartma Tozu, 1 yemek kaşığı toz şeker, Şekerli Vanilin, 30 gram eritilmiş tereyağı, Parça Çikolata Bitter veya Parça Çikolata Sütlü çeşitlerinden tercih ettiğiniz biri, 150 ml süt ve bir tutam tuz 6 kişilik waffle hamuru hazırlamak için yeterli olacaktır.

Malzemeleri hazırladıktan sonra waffle yapımına başlamak için un, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilin ve tuzu karıştırma kabına alabilirsiniz. Ayrı bir kapta ise yumurtayı iyice çırpıp ardından üzerine sütü ekleyip bir süre daha çırpmalısınız.

İlk başta hazırladığınız unlu karışımı da yumurtalı karışıma ekleyip önceden erittiğiniz tereyağını hamur karışımına ekleyin. Hamurun iyice pürüzsüz hale geldiğinden emin olduktan sonra parça çikolataları üzerine ekleyip bir spatula yardımıyla hamuru havalandırarak karıştırın.

Sıra hazırladığınız waffle hamurunu pişirmeye geldi. Bu noktada waffle makinesi, tava veya tost makinesi tercih edebilirsiniz. Ancak hamuru pişirmeden önce tercih ettiğiniz gereci hafif bir şekilde yağlamanız önemli. Hamurdan yarım kepçe kadar alıp ısıttığınız zemine döktükten sonra birkaç dakika içinde hamurunuzun piştiğini görebilirsiniz.

Diğer hamur parçalarını da pişirdikten sonra üzerlerine isteğinize göre meyveli soslarla, taze meyve dilimleri, şekerleme ve kuruyemiş gibi malzemeler ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

işte evde waffle yapmak bu kadar.

Tabi ben bu zahmete girmeyeyim derseniz, sizi Arnavutköy’de Waffle yemeye davet edebiliriz…

 

0 Yorum

Yorum Ekle